ПВЦ дограма

ПВЦ дограма
PVC дограма и някои от нейните предимства:
-PVC  дограмата кондензира много по-малко влага от алуминия. Също като него има защита от ултравиолетовите лъчи
- Благодарение на многокамерната си конструкция PVC дограмата има отлични топло- и звукоизолационни свойства
-  Позволява поставянето на специален обков с многоточково затваряне.
-  PVC дограмата задържа по-успешно топлината в помещението.
- Има сравнително приемливи цени за доброто й качество
- PVC дограмата е с добър температурен диапазон – от -50 до +60 0 С, което я прави идеална за нашия климат
-  Изисква минимална поддръжка - не се нуждае от боядисване, третиране със специални препарати, а просто от измиване с мека кърпа и подходящ препарат
- PVC дограма се изработва и монтира по-лесно, заради природата на самия материал, който, естествено е по-мек и гъвкав от алуминия например.
- На  PVC дограма могат да се поставят всички видове звукоизолиращи и термоизолиращи стъкла.

БЪЛГАРСКА PVC ДОГРАМА –VIVA PLAST

VIVA PLAST e реномираната марка български PVC профили за дограма, изцяло с австрийска инемска технология. Профилните системи VIVA PLAST се наложиха на пазара,благодарение на конкурентни цени и отличните си свойства. Дограмата,произведена от тези профили, позволява към нея да се монтират двойнистъклопакети с дебелина от 24мм до тройни стъклопакети с дебелина 32мм. Запо-добър естетичен вид, австрийските инженери са предвидили белите профили даса с добавени сиви гумени уплътнители, а цветните профили да са с черни такива.Самите PVC профили имат заоблен дизайн, което придава на дограмата VIVA PLASTпо-модерна визия. Още при проектирането на профилната система, инженерите сазаложили параметри, позволяващи произведената от профили VIVA PLAST дограма дасе интегрира с висококачествени немски и полски обкови. И тъй като обкова еедин от най-важните елементи на всяка дограма ние изработваме прозорците ивратите с марката VIVA PLAST с обкови ROTO NT (Германия)или ROMB SYSTEM (Полша). PVC дограмите на VIVA PLAST саеднакво подходящи както за апартаменти и къщи, така и за големи жилищни и офиссгради.

Освен в бял цвят, системите VIVA PLAST се предлагат и като двустраннофолирани профили, в следните стандартни декори: Златен дъб; Махагон; Орех иТъмен дъб.

Технически детайли:

  • Монтажна ширина - 60мм. / 3 и 4-камерния профил
  • Монтажна ширина - 70мм. / 5-камерния профил
  • Коефициент на топлопреминаване на 3 и 4-камерния профил Uf= 1,6 W/m²K
  • Коефициент на топлопреминаване на 5-камерния профил Uf= 1,3 W/m²K
  • Защита от шум на 3 и 4-камерния профил – до клас на шумозащита 3
  • Защита от шум на 5-камерния профил – до клас на шумозащита 4

 

НЕМСКА PVC ДОГРАМА - REHAU

REHAU е немски концерн, който вече над 50години е водещ производител и доставчик на базирани на полимери системнирешения в строителството.

От самото си създаване REHAU има за цел да заместиконвенционалните материали с по-високо продуктивни рецептури за пластмаси. Къмднешна дата концернът предлага единствен по рода си спектър от иновативнипродукти на базата на полимери . REHAU също произвежда продукти зааерокосмическата индустрия, както и за самолетостроенето. Автомобилните гигантиMercedes-Benz, BMW и Volkswagen използват огромни количества пластмасовиизделия, произведени от REHAU.

Иновациите на REHAU в прозоречните ифасадни системи, системите в ниското строителство, както и същественитеразработки в битовата и сградната техника, диктуват света на строителствотопрез последните 50 години. Като свързващи звена, системите на REHAU водят доцялостни решения за енергийно-ефективно строителство.

Качеството на прозоречните профили REHAU еотлично, което се дължи на перфектния баланс на химичните вещества, използванив тях. PVC профилите притежават специален хигиенен сертификат и могат да сеизползват дори в медицински учреждения. Освен че предизвиква асоциация свисококачествен материал, PVC дограмата REHAU е синоним на несравним комфорт иотличен дизайн. REHAU е безспорният лидер на пазара на дограма в световенмащаб.

REHAU Brilliance Design - комбинира ефективна топлоизолация с многообразие в дизайна. С ширина на профила 70 мм или 80 мм, системата е идеален компонент за новостроителство или саниране. Многобройните форми, цветове, декори и дизайнерскикрила правят възможна индивидуалната изработка на прозорците.

Характеристики:

·        Конструктивнаширина: 70 мм (опция: 80 мм)/ предварително положено уплътнение

·        Брой накамерите: 5 камери (6 камери)

·        Топлоизолация:
U
f= 1,3 W/m²K(Brillant-Design със стандартна армировка)
U
f= 1,2 W/m²K(Brillant-Design plus с термично разделена армировка)

·        Спестяванена енергия: до 56% (сравнителна базадърво-/ прозорец от изкуственматериал с Uw = 2,7 W/m²K)

·        Шумоизолация до Rw,P = 45 dB

·        Защитаот взлом: до клас на сигурност 3 (ENV 1627)

·        Въздухопропускливост:клас 4 според EN 12207

·        Херметичностпри проливен дъжд: клас Е 900 според EN 12208

 

От енергийна гледна точка GENEO е най-добрата прозоречнасистема, която понастоящем е на разположение с конструктивна ширина 86 мм.
Специалното на
 GENEO е високотехнологичния материал RAU-FIPRO. Това е многослоен влакнест материал, който придава максималнастабилност на профила. Стоманената армировка, която принципно е необходима заосигуряване на стабилност, отпада в 90% от приложенията. По тозиначин GENEO гарантира най-добрите стойностиза топлоизолация, тъй като липсата на стомана води до отпадане на термичнитемостовете. С GENEO се преизпълняват значителнодори и изискванията, които се поставят с Наредбата за пестене на енергия(EnEV). Същевременно прозоречната система предлага оптимални предпоставки задизайн и комфорт – без да се налага да се правят компромиси с топлоизолацията.

Характеристики:

·        Конструктивнаширина: 86 мм / средно уплътнение

·        Бройкамери: 6 камери

·        Топлоизолация:Uf до 0,86 W/m²K

·       

В тази категория няма продукти.